31.05.2011 - Uzalud vam trud narode - KAŠTIJUN SE GRADI !

UGOVOR OD 40 MILIJUNA EURA
Poreč: Kosor i Jakovčić potpisali za Kaštijun

Gotovo 40 milijuna eura iznosi vrijednost ugovora za izgradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom koji su danas u Poreču potpisali predsjednica Vlade Jadranka Kosor, istarski župan Ivan Jakovčić, ministar zaštite okoliša Branko Bačić, direktor fonda za zaštitu okoliša Zlatko Ivaniš i direktorica tvrtke Kaštijun Vesna Dukić.

Ugovorom je definirano da će za izgradnju centra 18,9 milijuna eura biti iskorišteno iz bespovratnih fonova EU-a, 6,4 milijuna osigurao je Fond za zaštitu okoliša, dok će Istarska županija s gradovima i općinama izdvojiti 13,8 milijuna eura.

Kosor je izjavila da je Kaštijun, uz centre u Primorsko-goranskoj i Šibensko-kninskoj županiji, jedan od tri velika projekta koje je Vlada predložila Europskoj komisiji za financiranje. Rekla je i da ovaj ugovor dokazuje da se zajedničkim snagama može puno napraviti, jer, napomenula je, ako svatko gleda svoje interese i radi za sebe - pomaka nema.Premijerka se osvrnula se i na projekt Brijuni rivijera rekavši da bi se ta tema već u četvrtak trebala naći na Vladi, nakon čega je moguće skoro očekivati i raspisivanje međunarodnog natječaja za investitora.

"O tom se projektu jako dugo priča i mi ćemo ga ostvariti", rekla je Kosor i dodala da je Brijuni rivijera od velike važnosti za razvoj cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.


Za više informacija klikni ovdje ...

Početna