25.10.2009 - Više od tisuću \'NE Kaštijun\' Europskoj banci i Kaštijunu d.o.o.

Stanovnici Pule i okolnih mjesta drugi dan za redom na štandu Građanske inicijative \'NE Kaštijun\' na pulskoj tržnici popunjavali su obrasce žalbe na Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun koji će, osim na adresu Općine Medulin, biti poslani Europskoj banci za obnovu i razvoj te poduzeću Kaštijun.

Na najnovije aktivnosti potakla ih je činjenica da je u tijeku procedura odobravanja kredita Europske banke tvrtki Kaštijun za izgradnju postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada. Stoga su u žalbenom obrascu još jednom istaknuli neslaganje sa samom lokacijom ŽCGO-a kao i s predviđenom površinom od 35 ha te s odabranom tehnologijom i ignoriranjem javnosti, odnosno lokalnog stanovništva koje je s cijelim projektom upoznato tek u prosincu 2007. godine.

U Građanskoj inicijativi kažu kako je jučer tijekom jutra ispunjeno oko tisuću žalbenih obrazaca. No, ističu da je broj puno veći budući da je akcija započela prije desetak dana u svim mjestima Općine Medulin. S akcijom na pulskoj tržnici nastavljaju i sljedećeg vikenda, odnosno 31. listopada i 1. studenog, od 8 do 12 sati, a najavljuju mogućnost postavljanja štanda i u petak, 30. listopada. (Barkun)

Za više informacija klikni ovdje ...

Početna